DÜZCE / MERKEZ - İsmetpaşa Ortaokulu

İSMETPAŞA ORTAOKULUNUN DİJİTAL GÜCÜ

Erasmus+ Programı Stratejik Ortaklık KA210 kategorisindeki Digital Power adlı projenin üçüncü hareketliliği Almanya, Portekiz, Hırvatistan ve Kuzey Makedonya’daki proje ortağı okullardan gelen öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla 16-18 Ekim 2023 tarihlerinde Düzce İsmetpaşa Ortaokulunda gerçekleştirildi.

Etkinlik programı, Namık Kemal İlkokulu Konferans Salonu’nda proje koordinatörü İngilizce öğretmeni Fatma Nur Korkmaz Sert'in etkinlik akış sunumu,ve Okul Müdürü Hüseyin İlhan ve İl Millî Eğitim Müdürü Emrullah Aydın’ın konuşmalarıyla başladı. Ardından Karadeniz halk oyunları gösterisi ile kültürümüze ait bir halk dansı örneği sergilendi. İsmetpaşa Ortaokulu öğrencileri; Türkiye’yi, Düzce’yi ve okullarını tanıtan sunumlar gerçekleştirdi.

Öğretmen ve öğrencilerin dijital yetkinliklerini geliştirmek ve bu alanla ilgili onlara farkındalık kazandırmak amacında olan bu projenin üçüncü hareketliliğinde öğrenciler tarafından deneysel atölye çalışmaları yapıldı. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Caner Çengel tarafından Mbot robotlarının programlanmasıyla ilgili robotik kodlama çalışması gerçekleştirildi. Borsa İstanbul MTAL Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ayşe Gültepe ve öğrencileri tarafından kimya derslerinde VR gözlük kullanılarak sanal bir laboratuvarda nasıl deney yapılacağı anlatıldı. Katılımcılar VR gözlüklerinin eğitim alanında kullanımına dair tecrübe edindiler. Çevre sorunlarına dikkat çekme temalı bir video proje katılımcıları tarafından yeşil ekran uygulaması kullanılarak hazırlandı.

İsmetpaşa Ortaokulu Müzik Öğretmeni Nilüfer Eresen, katılımcılara Türk dans figürlerini öğreterek kültürel ögelerimizin tanıtımına katkı sağladı. Ayrıca Beden Eğitimi Öğretmeni Fatih Öztürk yönetiminde MapRun uygulaması kullanılarak Konuralp Antik Kenti’nde oryantiring etkinliği düzenlendi. Düzce Belediyesi ve Belediye Spor Hizmetleri Müdürlüğü, oryantiring yarışma alanının hazırlanması, antik kentin tanıtılması, müzenin ziyaret edilmesi, kasaba pilavı ikram edilmesi, Düzce’deki şelaleler ve Efteni Gölü gibi doğal güzelliklerin tanıtılması noktasında projeye katkı sağladı. Bunun yanında Mutfak Sanatları Merkezinde Belediye Başkanı Sayın Dr. Faruk Özlü ve Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Johannes Regenbrecht tüm proje katılımcılarıyla bir araya gelerek kültürler arası kaynaşmanın önemi üzerine sohbet ettiler.

Hareketliliğin son gününde proje katılımcıları Düzce Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret etti. Fizik Öğretmeni Adem Akkuş, Merkezde yapılan bilimsel ve sanatsal faaliyetlerle ilgili laboratuvarlar ile atölyeleri gezdirerek katılımcılara bilgi verdi.

Proje koordinatörü Fatma Nur Korkmaz Sert, Digital Power projesinin hem dijital becerilerin geliştirilmesine hem de kültürler arası kaynaşmanın sağlanarak bilgi ve deneyim paylaşımına katkı sağladığını belirtip proje ortaklarımızın ziyaretlerinden memnun kalarak olumlu izlenimlerle ülkemizden ayrıldığını ifade etti.

26-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-2023

Yayın: 26.10.2023 - Güncelleme: 26.10.2023 09:40 - Görüntülenme: 153