T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DÜZCE / MERKEZ - İsmetpaşa Ortaokulu

İSMETPAŞA ORTAOKULU "DIGITAL POWER" PROJESİ İLE AVRUPA'YA AÇILIYOR

Okulumuz İsmetpaşa Ortaokulu, Avrupa Birliği Erasmus+ Programı çerçevesinde Almanya'daki Gemeinschaftsschule Althengstett adlı okul koordinatörlüğünde hibe almaya hak kazanan DE 03-KA210-SCH-FE4AC30D sözleşme numaralı 'Digital Power' adlı stratejik ortaklık projesine ortak olarak katılmaya hak kazanmıştır.

24 ay sürecek Digital Power adlı projemizde Almanya, Portekiz, Hırvatistan ve Kuzey Makedonya'daki ortak okullarımızla çeşitli faaliyetler yürütülecek; ülkeler arasında gerçekleşecek hareketliliklere ortak olan her okuldan iki öğretmen ve iki öğrenci katılacaktır.

Bu proje ile temel amacımız, öğrencilerimizin hızla değişip gelişen dijital çağda yaşam ve iş için gerekli olan dijital becerilerinin gelişimini desteklemek maksadıyla dijital araçların eğitim sürecinde etkin bir şekilde kullanımını arttırmaktır.

Dijital Power projesi ile öğretmen ve öğrencilerimizin dijital yetkinliklerini, yeterliliklerini ve dijital güvenlik bilinçlerini artırmalarını istiyoruz.

 

Faaliyetlerimizde dijital medya okuryazarlığı konusunun yanı sıra biyonik, dijital hikaye anlatımı, sanal gerçeklik,Lego robotları ve 3D yazıcılarla programlama dahil olmak üzere farklı uygulamalar ve araçları sınıfa taşıyan farklı yaklaşımları deneyimlemeyi hedefliyoruz.

Öğrenciler proje sonuçlarından sosyal, dijital, işbirlikçi ve dilsel becerilerini geliştirecek şekilde yararlanacaklardır. Farklı yöntem ve uygulamaları deneyimleyen öğretmenler, bu deneyim ile yeterliliklerini artıracak ve daha iyi öğrenme ortamları sunabileceklerdir. Meslektaşları ile teknolojik konularda işbirliğini sürdürebileceklerdir. Bu proje ile ortak okul paydaşlarımız  birbirilerinin kültürlerini daha iyi tanıyabilecek ve kültürler arası etkileşimin artması sağlanabilecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.10.2022 - Güncelleme: 14.10.2022 16:26 - Görüntülenme: 406
  Beğen | 6  kişi beğendi