T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DÜZCE / MERKEZ - İsmetpaşa Ortaokulu

7. SINIFLAR İL GENELİ ORTAK MATEMATİK SINAVI ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ UYARILAR

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSMETPAŞA ORTAOKULU 1. DÖNEM                 7. SINIFLAR İL GENELİ ORTAK MATEMATİK SINAVI

 

ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ UYARILAR

 1. Ortak yazılı sınavlarda her bir ders yazılısı için dersin konu ve kazanımlarına uygun “Çoktan Seçmeli” sorular bulunmaktadır. İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Her bir dersin sınavı için süreniz 40 dakika olacaktır.

 2. Öğrencilerin, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ve her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla sınavlara girmesi yasaktır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle tutanakla geçersiz sayılacaktır.

3. Öğrenciler optik formlar üzerinde yer alan bilgilerinin tam ve doğru olup olmadığını kontrol edeceklerdir. Olumsuz bir durum olduğunda gözetmen öğretmene bildireceklerdir.

4. Öğrenciler, ortak yazılı sınav öncesinde sınav kâğıtlarını kontrol ederek eksik sayfa veya baskı hatası tespit ederse sınav kâğıdının değiştirilmesini isteyecektir.

 5. Öğrenciler, optik form işaretlemelerini siyah kurşun kalemle yapacaktır.

6. Sınavda yer alan soruların seçeneklerinden sadece bir tanesi doğru cevaptır. Birden fazla işaretlenmiş cevaplar yanlış cevap olarak değerlendirilecektir.

7. Optik form üzerinde cevapların işaretlenmesi dışında herhangi bir karalama yapılması sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde hatalara neden olacağı için bu konuda dikkatli olunması gerekmektedir.

 8. Ortak yazılı sınav esnasında kopya çektiği tespit edilen öğrenciler hakkında ilgili yönetmeliğe göre işlem yapılacaktır.

9. Zorunlu haller dışında yazılı sınav sürecince (40 dakika) dışarı çıkılmasına izin verilmeyecektir. Dışarı çıkma zorunluluğu halinde okul idaresi gözetiminde öğrenci dışarı çıkarılır.

10. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak puanlar hesaplanacaktır. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. Her soru 5 puan değerinde olacaktır.

11. Soru iptali olması durumunda değerlendirmede, iptal edilen soru tüm öğrenciler tarafından doğru yapılmış kabul edilerek puana dâhil edilecektir.

12. Sınav sonunda oluşan puan, ilgili dersin I. dönem II. yazılı notu olarak değerlendirilecek ve e-okul sistemine işlenecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.12.2023 - Güncelleme: 26.12.2023 17:50 - Görüntülenme: 170
  Beğen | 0  kişi beğendi